УПЦ МП просить Окружний адмінсуд Києва скасувати реєстрацію ПЦУ
Категорія
Україна
Дата публікації

УПЦ МП просить Окружний адмінсуд Києва скасувати реєстрацію ПЦУ

УПЦ МП просить Окружний адмінсуд Києва скасувати реєстрацію ПЦУ
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом Української православної церкви (Московського патріархату) щодо незаконності державної реєстрації Православної церкви України (ПЦУ). Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».

Як зазначається в повідомленні юрвідділу УПЦ МП, 18 червня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва прийняв до розгляду і відкрив провадження в адміністративній справі на підставі пред'явленого Київською митрополією Української православної церкви позову про визнання протиправним та скасування реєстрації ПЦУ.

Відповідачами позову є Міністерство культури України і державний реєстратор – КП «Центр правової допомоги та реєстрації.

В УПЦ МП вважають, що суд має скасувати рішення державного реєстратора про реєстрацію та створення юридичної особи із найменуванням «Київська митрополія Української православної церкви (Православної церкви України)».

Як відомо, Православна Церква України, предстоятелем якої обрано митрополити Єпіфанія, була зареєстрована 30 січня 2019 року після припинення реєстрації УПЦ Київського патріархату.

Окружний адміністративний суд Києва протягом останніх двох місяців перебував в центрі уваги громадськості через ухвалення низки скандальних рішень на користь олігарха Ігоря Коломойського та колишнього першого заступника Адміністрації президента Януковича Андрія Портнова.

Нагадаємо, що колишній патріарх Київський Філарет оголосив про невизнання Томосу про автокефалію ПЦУ та збирається 20 червня провести свій власний «Помісний собор» з метою відродження УПЦ КП.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?