Руйнівний ураган Ніколас сколихнув береги в Техасі
Категорія
Світ
Дата публікації

Руйнівний ураган Ніколас сколихнув береги в Техасі

Руйнівний ураган Ніколас сколихнув береги в Техасі
Джерело:  online.ua

Губернатор Техасу Грег Ебботт сказав, що люди повинні бути готові до «екстремальних паводків, включаючи повені і потенційних збитків, заподіяних дощами». Він додав, що також існує велика ймовірність торнадо.

Джерело:  National Hurricane Center.

За даними Національного центру ураганів, жителі вздовж узбережжя від Порт-Арканзасу до Порт-О'Коннора стикаються з небезпечною для життя штормовою хвилею висотою до 5 футів, коли Ніколас мчить вниз.
Ураган Ніколас зійшов на берег недалеко від східної частини півострова Матагорда, приблизно в 10 милях на захід-південний-захід від Сарджент-Біч, штат Техас, приблизно о 1:30 ранку за східним часом у вівторок, зі швидкістю 75 миль на годину.

Чого очікувати від стихії

Очікується, що шторм затопить регіон, випаде від 6 до 12 дюймів дощу, а загальна кількість опадів складе 18 дюймів, коли він пройде на північний схід через узбережжі Мексиканської затоки. За даними PowerOutage.US, вже понад 130 тисяч клієнтів в Техасі залишилися без електрики.

У Х'юстоні представники служби порятунку заявили, що очікуються сильний вітер і сильний дощ, і попросили жителів не знімати і не об'їжджати дорожні загородження, які встановлені з метою безпеки.

Район Х'юстона був зруйнований чотири роки тому ураганом Харві, штормом категорії 4, який забрав життя 68 осіб - це найбільша кількість загиблих в результаті урагану в штаті з 1919 року.

У понеділок губернатор Техасу Грег Ебботт підписав декларацію про надзвичайну ситуацію, попереджаючи жителів, щоб вони були готові до наближення «значної водної події».

Очікується, що шторм переміститься на південний схід Техасу у вівторок, а потім в середу переміститься на південний захід Луїзіани, згодом очікується його ослаблення.

Нагадаємо, на початку цього місяця в штатах Нью-Йорк і Нью-Джерсі внаслідок урагану "Іда", загинули вісім людей, п'ять з них померли в зоні затоплення в районі Куїнз. Одну з постраждалих встигли довезти до лікарні, але було занадто пізно - згодом жінка померла.

Читайте також:

  • США накрив потужний ураган “Іда”, є людські жертви.

  • NASA показало одночасно чотири урагани на планеті — яскраве фото.

  • Ураган Доріан б’є блискавками: метеорологи показали шокуюче відео з космосу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?