Ураження лайнера МАУ ракетою: Пристайко відповів, що чекатиме на Іран
Категорія
Політика
Дата публікації

Ураження лайнера МАУ ракетою: Пристайко відповів, що чекатиме на Іран

Ураження лайнера МАУ ракетою: Пристайко відповів, що чекатиме на Іран
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко виступив у п'ятницю, 10 січня, зі спеціальним брифінгом у зв'язку з авіакатастрофою в Ірані. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відеотрансляцію виступу.

Топ-дипломату поставили питання про можливі дії Києва, якщо розслідування підтвердить версію про ракетну атаку на лайнер "Міжнародних авіаліній України".

За його словами, перш за все на сього денному етапі слідства необхідно уникати формулювань на кшталт "якщо". Втім, Пристайко відповів, що український уряд наголошуватиме на покаранні усіх винних за трагедію та отриманні компенсації для усих постраждалих сторін.

Голова МЗС зазначив, що іранська влада активно співпрацює з офіційним Києвом у розслідуванні. Команда фахівців прибула до Тегерана та отримала весь необхідний доступ до уламків лайнера чи місця авіакатастрофи.

Нагадаємо, літак Boeing 737 "МАУ" впав невдовзі після зльоту з аеропорту Тегерана вранці 8 січня. на борту знаходилися 167 пасажирів та цілком український екіпаж з 9 осіб. Усі вони загибли під час катастрофи.

Як повідомляв ONLINE.UA, станом на п'ятницю, 10 січня, українські фахівці вже почали роботу з вивчення бортових самописців загиблого лайнера. Вони працюють разом з іранцями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?