Урсула фон дер Ляйен звернулась до Ради з приводу перспективи членства України в ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Урсула фон дер Ляйен звернулась до Ради з приводу перспективи членства України в ЄС

Урсула фон дер Ляйен звернулась до Ради з приводу перспективи членства України в ЄС
Джерело:  online.ua

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен у зверненні до Верховної Ради підтвердила чітку перспективу України щодо вступу в ЄС та наголосила, що Київ очікує дуже напружена робота на цьому шляху.

Джерело:   Reuters

Україна має чіткі перспективи щодо членства в ЄС

Україна зараз має дуже чітку європейську перспективу. І Україна є країною-кандидатом на вступ до Європейського союзу, що здавалося майже неймовірним всього п'ять місяців тому, - зазначила Урсула фон дер Ляйен. 

За її словами, Україну очікує багато роботи на шляху до вступу в ЄС.

Європа буде на вашому боці на кожному кроці, стільки, скільки буде потрібно, з цих темних днів війни до того моменту, коли ви переступите поріг дверей, що ведуть в наш ЄС, - запевнила фон дер Ляйен. 

Фото - t.me/yzheleznyak

Вона додала, що наступні кроки для членства в ЄС знаходяться в межах досяжності, але вони вимагатимуть напруженої роботи. Зокрема, прийняття закону про ЗМІ, впровадження нових законів, що зменшують надмірний вплив олігархів, і призначення вищих посадових осіб по боротьбі з корупцією.

За словами нардепа Ярослава Железняка, в Раді під час виступу глави Єврокомісії були присутні президент Володимир Зеленський і посли ЄС.

Окрім цього президент України Володимир Зеленський  виступив з промовою на фестивалі цифрових технологій та медіа 4Gamechangers у Відні, де були присутні канцлер та президент країни.

Росія заблокувала Чорне море – це не секрет, і в неї в заручниках тепер мільйони людей, звичайних людей в Африці, Азії, Європі. Ми всі в заручниках. Ви – у неї в заручниках. Бо якщо не зняти цю загрозу голоду, якщо не розблокувати Чорне море негайно, то результатом продовольчої кризи буде таке міграційне цунамі, яке досягне й вас, хоча Австрія розташована все ж таки далеко від моря, - зазначив голова держави.

Президент наголосив, що одна держава робить для світу багато горя – Росія озброїлася пропагандою, теоріями змови, воює у кіберпросторі.

Зеленський впевнений, що те, що одна держава може так ламати Європу, має змінитися. Він зазначив на важливості для регіону позбутися залежності від російських енергоносіїв.

Український лідер зазначає, що Європа має перемогти у цій війні, аби "ненависники демократії" з усього світу не впевнилися, що демократія не може себе захистити.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?