Уряд Бельгії випадково опублікував ціни на вакцини
Категорія
Світ
Дата публікації

Уряд Бельгії випадково опублікував ціни на вакцини

Уряд Бельгії випадково опублікував ціни на вакцини
Джерело:  online.ua

Бельгійський уряд випадково розкрив ціни, за які Європейський Союз придбав вакцину від коронавірусу. Варто звернути увагу на те, що одна доза вакцини коштує ЄС від 1,78 євро до 18 доларів. Державна секретарка з питань бюджету Бельгії Ева де Блеекер опублікувала у соціальній мережі таблицю, в якій було зазначено ціну за дозу кожної вакцини та очікувані витрати країни на придбання вакцини. Що цікаво, це сталося після критики опозиційної N-VA з приводу того, що у бюджеті на наступний рік нібито немає ясності щодо витрат на вакцини від коронавірусу. Трохи пізніше допис видалили, проте його встигли помітити журналісти бельгійського HLN, передає ONLINE.UA.

Що важливорозуміти, нещодавно Європейська комісія наголошувала, що не може розкривати ціни на вакцини, оскільки це є комерційною таємницею.

Скільки коштують вакцини проти COVID-19:

  • Moderna – 18 доларів:

  • BioNTech/Pfizer – 12 євро;

  • CureVac – 10 євро;

  • Johnson & Johnson – 8,5 доларів;

  • Sanofi/GSK – 7,56 євро;

  • Oxford/AstraZeneca – 1,78 євро.

Згідно з останніми даними, Бельгія планує закупити 33 мільйони доз та витратить на це 279 мільйонів євро.

Держсекретарка після цього випадку повідомила, що публікація таблиці була "помилкою комунікаційної команди", однак також зазначила, що таке випадкове розкриття цін "не ставить під загрозу" доступ Бельгії до вакцин.

Станом на 18 грудня 2020 року Єврокомісія має підписані угоди з 6 виробниками вакцини, двоє з яких вже подалися на затвердження регулятора, та напередодні завершила попередні перемовини із сьомим – компанією Novavax.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, вчені з Оксфордського університету дійшли неочікуваного висновку — вони стверджують, що знайшли спосіб, який допоможе зменшити смертність від COVID-19 на 75%. На їхню думку, для цього потрібно захистити від інфікування коронавірусом всього 5% найбільш вразливої групи населення – літніх людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?