Уряд дав гучну обіцянку українцям - що відомо
Категорія
Економіка
Дата публікації

Уряд дав гучну обіцянку українцям - що відомо

Уряд дав гучну обіцянку українцям - що відомо
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів затвердили ідею про передачу Державної іпотечної установи під контроль Міністерства фінансів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За офіційними даними, також були надані кредитні гарантії на суму близько 3,7 мільярда гривень.

"Прийняття постанови створює передумови для збільшення доступності будівництва нового житла для громадян України", - стверджують у Мінфіні.

Наразі Державна іпотечна установа має статутний капітал обсягом у 2,3 мільярда гривень. Ці гроші належить витратити на підтримку іпотечного кредитування, що зробить кредити більш доступними для громадян.

Уряд підкреслив, що подальша мета - створення можливості передачі житла у фінансовий лізинг.

Як повідомляв ONLINE.UA, чинних прем'єр-міністрів Олексій Гончарук ще до початку своєї роботи в уряді обіцяв розробити програму доступних кредитів для українців у гривні. Ці позики будуть надаватися під 12 чи 13 %.

Гончарук назвав цю мету амбітною, але реальною для нового українського уряду. Допомогти Кабміну тут потрібні механізми обмеження та стимулювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?