Уряд готовий - Шмигаль відреагував на гучне рішення парламенту
Категорія
Політика
Дата публікації

Уряд готовий - Шмигаль відреагував на гучне рішення парламенту

Уряд готовий - Шмигаль відреагував на гучне рішення парламенту
Джерело:  online.ua

16 липня Верховна Рада призначила новим главою НБУ Кирила Шевченка, який замінить на цій посаді Якова Смолія, що пішов у відставку "через систематичний політичний тиск". Глава Кабміну Денис Шмигаль відреагував на це гучне рішення парламенту. Він привітав Шевченка з призначенням і запевнив, що уряд готовий до співпраці з ним. Про це йдеться в заяві Шмигаля, яку прем'єр-міністр опублікував в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Вітаємо Кирила Шевченка з обранням на посаду голови Національного банку. Його кандидатуру підтримали 332 народних депутата. Уряд готовий спільно з НБУ працювати для відновлення економіки, макроекономічної стабільності і доступністю кредитного ресурсу. Уряд і Нацбанк мають спільну мету і завдання - це зростання економіки країни і підвищення добробуту всіх українців ", - написав Шмигаль.

Як відомо, Кирило Шевченко, який з 16 липня став новим главою НБУ, банкір з великим стажем - останні шість років він очолював державний Укргазбанк. Виступаючи перед депутатами в фінкомітету, він заявив, що має намір зберегти загальний курс Нацбанку, але при цьому розширити його вплив на кредитування реального сектора. Шевченко запевнив, що підтримує політику НБУ, спрямовану на забезпечення макрофінансової стабільності банківської системи. Також Шевченко заявив, що пріоритетними для нього будуть питання стабільності курсу гривні, співпраці міжнародних кредиторів і головне - стабільної інфляції.

Нагадаємо, Кирила Шевченка призначили новим головою Нацбанку 16 липня. Його кандидатуру підтримали 332 депутати. Після раптової відставки Смолія обов'язки глави Нацбанку тимчасово виконувала Катерина Рожкова, яка є заступницею керівника регулятора.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський нарешті розкрив всі карти щодо відставки Смолія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?