Уряд обіцяє субсидії українцям, які втратили роботу - важливі подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Уряд обіцяє субсидії українцям, які втратили роботу - важливі подробиці

Уряд обіцяє субсидії українцям, які втратили роботу - важливі подробиці
Джерело:  online.ua

Український уряд підтримав ініціативу надати житлові субсидії громадянам, які втратили роботу в період карантину. Про це повідомив очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль в ході засідання КМУ 25 березня, передає ONLINE.UA.

"Сьогодні Кабінет міністрів також розгляне рішення про збільшення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг у період карантину. Будемо обговорювати рішення про спрощення порядку їх надання, особливо тим, хто втратив роботу під час карантину", - заявив Денис Шмигаль.

Він звернув увагу на те, що у середньому збільшення субсидій для українських родин складатиме 300 гривень. За словами глави Кабміну, механізм виплати має запрацювати після ухвалення українським парламентом закону про стабілізаційний фонд. Денис Шмигаль пояснив: щоб мати змогу отримати субсидію через втрату роботи під час карантину, люди мають зареєструватися в службі зайнятості. Вказано, що це можливо зробити онлайн.

Міністерка соціальної політики Марина Лазебна заявила, що постанова Кабміну також забороняє в період карантину позбавляти громадян житлових субсидій. За її словами, дотримання цих умов мають забезпечити голови обласних державних адміністрацій з органами місцевого самоврядування. Дане рішення українські міністри ухвалили на засіданні 25 березня.

Нагадаємо, що 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила пандемію у зв'язку з поширенням у світі коронавіруса Covid-19. Багато держав почали вводити жорсткі карантинні заходи – аж до закриття різних закладів, зупинки транспорту і обмеження перебування на вулиці. В Україні також запровадили карантин – до 24 квітня.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Денис Шмигаль заявив, що Україна, як і решта держав, наразі знаходиться на порозі нової економічної кризи, що буде спровокована саме пандемією коронавірусу Covid-2019.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?