Уряд підготував важливі зміни в житті пенсіонерів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Уряд підготував важливі зміни в житті пенсіонерів

Уряд підготував важливі зміни в житті пенсіонерів
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів пропонують Верховній Раді серйозні зміни у пенсійну систему. Зокрема, представники уряду прем'єр-міністра Дениса Шмигаля вважають за необхідне впровадити накопичувальну професійну систему. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу уряду.

За даними очільника Кабміну, йдеться про працівників до 35 років, у яких є право пільгового пенсійного забезпечення. Такі особи отримуватимуть власні пенсійні рахунки, якими зможуть користуватися після переходу в пенсійний вік.

"Мова йде про тисячі гривень, які людина зможе отримати в якості доплати до своєї пенсії. Обсяг коштів для такої накопичувальної системи складе 2-3 млрд грн на рік. Розрахунки проведені до 2050 року показують, що від введення такої системи виграють і працівники, і роботодавці, і економіка країни в цілому. Тому готові до дискусій і сподіваємося на підтримку цього законопроєкту в залі парламенту", - пояснив Шмигаль.

У відповідному законопроєкті говориться про три професійні пенсійні програми:

  • перша дає право на пенсійні виплати після 50 років за наявності страхового стажу від 25 років;

  • друга дає право на пенсію після 55 років за наявності страхового стажу від 30 років;

  • третя дає можливість добровільного вступу до НППЗ на умовах, які визначають у колективних договорах та на отримання виплат після 55 років.

Як повідомляв ONLINE.UA, український парламент, цілком ймовірно, не зможе ухвалити в цілому проєкт державного бюджету на 2021 рік у встановлений Бюджетним кодексом термін. З таким невтішним попередженням до українських громадян звернувся очільник Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція партії "Слуга народу").

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?