Уряд погодив призначення голів Луганської та Сумської ОВА
Категорія
Україна
Дата публікації

Уряд погодив призначення голів Луганської та Сумської ОВА

Уряд погодив призначення голів Луганської та Сумської ОВА
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів України підтримав кандидатури, надані президентом Володимиром Зеленським, на посади двох керівників обласних військових адміністрацій.

Джерело: Тарас Мельничук

Що відомо про нових голів ОВА

Уряд погодив призначення Артема Лисогори та Володимира Артюха очільниками Луганської обласної військової адміністрації та Сумської обласної державної адміністрації.

Артем Лисогор, який очолить Луганську ОВА, раніше обіймав посаду начальника ГУНП в Житомирській області. Від жовтня 2021 року до червня 2022 року був відряджений на схід України. Там він виконував обов'язки заступника командуючого Об’єднаних Сил щодо задіяння сил та засобів підрозділів Національної поліції.

Полковник поліції Лисогор також має орден "За мужність" III ступеня. Відповідний указ №141/2022 "Про відзначення державними нагородами України" від 16 березня 2022 року опублікований на сайті президента.

Володимир Артюх, який очолить Сумську ОВА, раніше обіймав посаду радника начальника Вінницької обласної військової адміністрації. Генерал-майор 37 років присвятив Збройним силам України, де служив на командних та штабних посадах від командира взводу до заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України.

До Дня Незалежності у 2022 році отримав орден "За заслуги" І ступеня. Його особисто вручив Артюху президент Володимир Зеленський.

Гайдай знав, хто стане новим очільником Луганської ОВА

Ексглава Луганської ОВА Сергій Гайдай підтвердив, що він уже знає ім’я та прізвище свого ймовірного наступника, однак не буде його називати, оскільки український президент Володимир Зеленський ще може змінити своє рішення щодо призначення.

Якщо та людина, про яку я знаю, яка подавала документи, документи, якої уже запускали в роботу, буде призначена, то, хоча й в нас не були близькі стосунки, але ми одне одного знаємо. Ця людина працювала в ООС, її характеризують з позитивного боку. Жодних нарікань на неї я особисто не чув. Я готовий цій людині допомагати у всьому, що потрібно та підказати, як потрібно працювати.

За словами Сергія Гайдая, для нього не проблема поділитися досвідом 3,5 років роботи області, з яких понад року рік — найгарячіших воєнних подій.

Він також нагадав, що після початку війни механізм функціонування області сильно змінився.

Просто брати гроші з бюджету та купувати танки — не вийде, адже потрібно подумати про різні сфери життя місцевого населення.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?