Уряд пропонує суворий штраф за порушення самоізоляції
Категорія
Україна
Дата публікації

Уряд пропонує суворий штраф за порушення самоізоляції

Уряд пропонує суворий штраф за порушення самоізоляції
Джерело:  online.ua

В українському уряді планують ввести адміністративну відповідальність за порушення режиму самоізоляції. У Кабінеті міністрів вже підтримали відповідну законодавчу ініціативу, що вводить штрафи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на рішення уряду, ухвалене під час засідання у середу, 23 грудня.

За оприлюдненими подробицями, йдеться про зміни у Кодексі України про адміністративні порушення. Стаття 44 може доповнитися частиною третьою.

"Порушення особою порядку обов’язкової самоізоляції, обсервації, запроваджених у рішенні про встановлення карантину, якщо це не призвело до поширення особливо небезпечної хвороби, тягне за собою накладення штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - говоритиметься у неї.

Людина, яку відправили на самоізоляцію, та яка не дотрималася відповідних вимог, повинна буде сплатити від 3,4 до 8,5 тисячі гривень штрафу.

Нагадаємо, у листопаді українська влада затвердила введення штрафів за порушення маскового режиму, які спрямовані безпосередньо проти людей, які ігнорують масковий режим навіть після попереджень. Суми стягування коливаються від 170 до 255 гривень за перебування без захисту обличчя у громадському транспорті чи приміщенні зі скупченням людей (наприклад, магазині чи установі).

Як повідомляв ONLINE.UA, нардепи Верховної Ради затвердили нову систему штрафів за порушення обов’язкового маскового режиму в період карантину. Стягуватимуть суми не з людей-порушників, а цілих підприємств, установ.

Штрафи коливатимуться від 3,4 тисячі до 5,1 тисячі гривень. Йдеться водночас про покарання за допуск людей без масок у громадський транспорт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?