Уряд РФ подав у відставку: Медведєв пояснив, що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Уряд РФ подав у відставку: Медведєв пояснив, що відбувається

Уряд РФ подав у відставку: Медведєв пояснив, що відбувається
Джерело:  online.ua

Російський прем'єр-міністр Дмитро Медведєв оголосив, що уряд йде у відставку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "ТАСС".

За його словами, рішення прийнято у зв'язку з заявою презиента Володимира Путіна. Він вважає такий крок правильним на тлі планів змінити конституцію.

Йдеться про намір передати права на формування уряду та призначення прем'єра Державній думі від президента.

"Ці зміни, коли вони будуть прийняті, цілком ймовірно, це буде зроблено після обговорення, як це було сказано, вони внесуть суттєві зміни не тільки у цілий ряд статей конституції, але й в цілому в баланс влади, влади виконавчої, влади законодавчої, влади судової", - пояснив Медведєв.

Він також зазначив, що рішення про відставку узгоджено для допомоги Путіну завершити реформування.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Володимир путін нещодавно виступив з посланням до Федерального зібрання. Під час промови він зауважив, що найближчим часом можна підготувати комплекс змін у конституцію. Один з таких пунктів - певне зменшення повноважень державного лідера. Він не зможе більше призначати самотужки прем'єра та міністрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?