Уряд розробляє План оборони України: що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Уряд розробляє План оборони України: що відбувається

Уряд розробляє План оборони України: що відбувається
Джерело:  online.ua

Український уряд уже розробляє нову державну політику у сфері оборони, яка відповідатиме євроатлантичним принципам та підходам (зокрема, Стратегію воєнної безпеки України). Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на програму Кабміну, опубліковану на сайті Верховної Ради.

Зазначається, що зараз уряд проводить комплексний стратегічний аналіз реальних і потенційних загроз національній безпеці у воєнній сфері, розробляє плани дій щодо захисту національних інтересів держави, планує узгоджений розвиток та досягнення визначених спроможностей сил оборони, та визначає необхідні критерії підтримання боєздатності сил оборони та їх готовності до виконання завдань за призначенням.

"У результаті буде розроблений та введений в дію План оборони України, що визначить зміст, обсяги, виконавців, порядок і строки здійснення політичних, економічних, соціальних, військових, наукових, науково-технічних, інформаційних, правових, організаційних та інших заходів щодо захисту держави. Водночас ми вдосконалюємо та приводимо у відповідність із зазначеною політикою нормативно-правову базу, що передбачає запровадження ефективної системи керівництва силами оборони", - сказано в повідомленні.

Окрім того, вказано, що в рамках цього впроваджуються визначені технічні та адміністративні стандарти НАТО. Найголовнішим пріоритетом цієї роботи є вдосконалення управління оборонними ресурсами, якими, зокрема, передбачено впровадження максимально прозорих та вдосконалених процесів оборонних закупівель, які забезпечать сили оборони необхідними товарами та послугами.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше очільниця делегації Парламентської асамблеї НАТО зі спостереження Мадлен Мун на прес-конференції у Києві заявила, що  позачергові парламентські вибори в Україні у НАТО не можуть назвати досконалими. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?