Уряд створив нове міністерство - подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Уряд створив нове міністерство - подробиці

Уряд створив нове міністерство - подробиці
Джерело:  online.ua

Український уряд поповнився Міністерством цифрової трансформації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кабінету міністрів.

За офіційними даними, рішення про створення підрозділу прийнято під час засідання у середу, 18 вересня. Нова структура займатиметься питаннями цифровізації, запровадженням електронних послуг, розвитком діджитал-навичок українців тощо.

Згідно із заявою віцепрем'єр-міністра Михайла Федорова, зазначені питання є одним з пріоритетів нової влади.

"Цифровізація – пріоритет державної політики, саме тому для формування та реалізації стратегії було створено профільне міністерство. Ухвалене положення дозволить нам у стислі терміни налагодити роботу Мінцифри", - підкреслив новий очільник установи.

Уточнюється, що цей орган також буде нести відповідальність за розвинення доступу до інтернету, телекомунікацій та індустрії IT.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр уряду Дмитро Дубілет запропонував низку ініціатив щодо позбавлення Кабміну від паперової бюрократії. Зокрема, він вважає потрібним скасувати систему трудових книжок та паперових документів, пов'язаних з кадровим складом держустанов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?