Уважно стежу за ситуацією - Зеленський миттєвого відреагував на нову загрозу
Категорія
Україна
Дата публікації

Уважно стежу за ситуацією - Зеленський миттєвого відреагував на нову загрозу

Уважно стежу за ситуацією - Зеленський миттєвого відреагував на нову загрозу
Джерело:  online.ua

У Луганській і Донецькій областях другий день продовжують бушувати лісові пожежі, які знищили десятки житлових будинків. Президент України Володимир Зеленський миттєво відреагував на нову загрозу і дав невідкладні доручення уряду. Ситуацію з пожежами Українське лідер взяв під особистий контроль і доручив Кабміну підготувати допомогу українцям, постраждалим в результаті пожеж. 3 вересня Зеленський звернувся до уряду і закликав бути готовими до швидкої реакції на потреби людей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОП.

"Ми повинні давати відсіч цій стихії, бажаю сил всім пожежним. У таку спеку в лісах працювати ще важче. Але своєю героїчною працею вони рятують життя. Ми ж повинні бути готовими до швидкої реакції на потреби людей - перш за все до надання медичної допомоги, можливостей евакуації, а в подальшому - фінансової і професійної підтримки, щоб допомогти людям повернутися до життя. Уважно стежу за ситуацією", - йдеться в зверненні Зеленського.

За дорученням президента в райони пожеж терміново вирушили віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції Олексій Резніков, міністр оборони Андрій Таран, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і міністерка соцполітики Марина Лазебна. За даними ДСНС, до гасіння пожеж, які поширилися в напрямку населених пунктів Вороб'ївка і Гряниківка Харківської області, залучені 395 осіб та 61 одиниця техніки, у тому числі 2 пожежних літаки і 1 вертоліт. В результаті пожежі знищено 22 житлових будинки, відселені 33 людини і через отруєння продуктами горіння за медичною допомогою звернулася 1 людина. Загальна площа пройдена вогнем орієнтовно становить 500 га, з них 100 га верхової пожежі.

У Луганській області було зафіксовано 24 загоряння сухої трави на площі близько 1 тис 200 гектарів. Станом на 3 вересня триває гасіння загорянь в Станично-Луганському районі (поблизу с. Геївка і між с. Болотене і смт. Станиця Луганська). До гасіння пожеж додатково залучено 135 осіб і 27 одиниць техніки з Донецької, Дніпропетровської, Полтавської областей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський зібрав термінову нараду через нову загрозу - пожежі в Луганській і Харківській областях. Ліквідація пожеж триває досі, але ситуація ускладнюється через сильні пориви вітру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?