Уже скоро - Зеленський озвучив нову гучну обіцянку
Категорія
Україна
Дата публікації

Уже скоро - Зеленський озвучив нову гучну обіцянку

Уже скоро - Зеленський озвучив нову гучну обіцянку
Джерело:  online.ua

28 серпня український лідер Володимир Зеленський виступив з черговою гучною заявою - він пообіцяв владі Європейського Союзу, що Україна найближчим часом ухвалить закони, яких вимагають її зобов’язання в рамках Угоди про асоціацію. Про це глава держави повідомив в офіційному Twitter після розмови з очільницею Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, передає ONLINE.UA.

"Проговорив з Урсулою фон дер Ляєн, що Україна і ЄС, попри пандемію коронавірусу, продовжують економічну інтеграцію і зміцнюють стратегічне партнерство. Найближчим часом парламент ухвалить закони щодо Угоди про асоціацію. Під час Саміту (Україна-ЄС) Україна обговорить прогрес у виконанні Угоди й реалізації реформ", - пообіцяв Володимир Зеленський.

Що важливо розуміти, які саме закони маються на увазі та у яких сферах, президент не уточнює. Як відомо, нещодавно віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина повідомила, що уряд України планує у жовтні надати ЄС готові пропозиції щодо зміни Угоди про асоціацію України з Євросоюзом. Наступного дня глава Кабміну Денис Шмигаль заявив, що ці ініціативи будуть готові у грудні.

"Наразі за дорученням президента уряд готує концепцію оновлення Угоди, щоб вона відповідала рівню наших відносин із ЄС. Уряд має на меті врахувати інтереси українського бізнесу, який прагне більш широко використовувати можливості Поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі з ЄС", — підкреслив Денис Шмигаль.

Він також уточнив, що напрацьовані пропозиції наша країна планує представити Євросоюзу під час засідання Ради асоціації в грудні цього року. Глава українського уряду також висловив сподівання, що найближчим часом вдасться завершити процес укладення Угоди про Спільний авіаційний простір між Україною та ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що виконувачка обов’язків міністерки енергетики України Ольга Буславець і міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр нарешті змогли домовитися про започаткування енергетичного партнерства між двома країнами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?