В Абхазії затримали "героя ДНР" і ще п'ятьох бойовиків з Донбасу
Категорія
Світ
Дата публікації

В Абхазії затримали "героя ДНР" і ще п'ятьох бойовиків з Донбасу

В Абхазії затримали "героя ДНР" і ще п'ятьох бойовиків з Донбасу
Джерело:  online.ua

В окупованій Росією Абхазії затримали Ахру Авідзбу, який воював проти України на Донбасі, за що отримав звання "героя ДНР". Його і ще п'ятьох бойовиків, які з 2014 року допомагали Росії створити "русскій мір" на Донбасі, звинуватили в незаконному зберіганні зброї. Затриманий Ахра Авідзба, відомий під позивним "Абхаз", є громадянином Росії і раніше він був командиром батальйону "П'ятнашка" в угрупуванні бойовиків "ДНР". Йому загрожує до 6 років в'язниці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Ехо Кавказу.

"Нам показали постанову про порушення кримінальної справи за ч. 2 ст. 217 КК Абхазії -" незаконне зберігання зброї групою осіб за попередньою змовою ". До групи осіб крім Ахри Авідзби входять його п'ятеро друзів з "ДНР". У неділю, швидше за все, орган попереднього слідства буде виходити з клопотанням про укладення Авідзби під варту. Санкція статті передбачає від двох до шести років позбавлення волі ", - розповів адвокат бойовика.

У МВС Абхазії уточнили, при затриманні "героя ДНР" за його місцем проживання правоохоронці виявили патрони в заводській упаковці і розсипом, ручні протитанкові гранатомети, ручні кулемети і кулеметні короба зі спорядженими стрічками, автомати російського і іноземного виробництва, пістолети, спецспорядження і радіопередавачі .

Нагадаємо, Абхазія проголосила незалежність після війни з грузинськими військами в 1993 році, в чому її підтримала Росія. У 2008 році після п'ятиденної російсько-грузинської війни Москва визнала незалежність Абхазії, незважаючи на те, що Грузія і країни Заходу вважають сепаратистські Абхазію і Південну Осетію територіями, окупованими Росією, і звинувачують Росію в порушенні територіальної цілісності країни і анексії її території. Росія надає фінансову допомогу Абхазії і за офіційними, і за неофіційними каналами, а також дала паспорта близько 90% її жителів, як це відбувається на українському Донбасі і в молдавському Придністров'ї. На території самопроголошеної Абхазії знаходяться російські військові бази, а Кремль відмовляється йти з грузинського регіону і не йде на переговори з Тбілісі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що СБУ затримала одного з ватажків бойовиків на Донбасі. Він був так званим "заступника міністра інформації" ДНР "і відповідав за формування інформаційної політики та пропаганди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?