В Афганістані люди падають з літаків, намагаючись втекти з країни — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

В Афганістані люди падають з літаків, намагаючись втекти з країни — відео

В Афганістані люди падають з літаків, намагаючись втекти з країни —  відео
Джерело:  online.ua

Ситуація в Афганістані продовжує стрімко загострюватися після того, як "Талібан" захопив столицю країни. Іноземні медіа публікують відео, на яких видно, що люди чіпляються ззовні за військовий літак США, який летить із захопленого терористами Кабулу.

Джерело:  BBC News

Афганці падають з літаків, намагаючись покинути Кабул

Згідно з останніми даними, це літак Військово-повітряних сил США — саме вони поки контролюють аеропорт афганської столиці. За словами журналістів, які працюють на місці події, після злету літака з нього падали люди.

Так, 16 серпня редакція видання Al Arabiya оприлюднила в мережі ролик, на якому видно, як літак злітає у повітря і з нього випадає людина.

Згідно з останніми даними, щонайменше п’ятеро людей загинули в аеропорту Кабулу, коли сотні людей намагалися силою проникнути в літаки, що вилітали з афганської столиці.

Окрім того, наголошується, що тисячі афганців та іноземних громадян утворили тисняву в аеропорту Кабула, намагаючись втекти з країни після переходу влади до "Талібану", контроль над аеропортом взяли американські сили.

З Афганістану українським літаком вивезли майже 80 осіб, зокрема 8 українців.

Що наразі відбувається в Афганістані

  • Нещодавно стало відомо, що в Афганістані таліби увійшли до столиці Кабулу.

  • Після цього президент країни Ашраф Гані в супроводі керівника своєї адміністрації і радника з нацбезпеки виїхав з країни і попрямував в Таджикистан.

  • За словами лідера країни, він вирішив поїхати, щоб запобігти кровопролиттю в Кабулі.

  • Згодом таліби повідомили, що увійшли до президентського палацу в столиці Афганістану Кабулі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?