В Арктиці зафіксовано абсолютний рекорд температури
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

В Арктиці зафіксовано абсолютний рекорд температури

В Арктиці зафіксовано абсолютний рекорд температури

Шведські метеорологи зафіксували максимальну в історії температуру в межах Полярного кола Арктики – показник становив 34,8°С. Про це повідомили в Національному управлінні океанічних і атмосферних досліджень (NOAA) США, інформує ONLINE.UA з посиланням на Gizmodo.

Рекордна температура зафіксована на шведській метеостанції Маркусвінс, яка розташована на південній околиці Полярного кола. Як відзначають в NOAA, аналогічні аномалії помічені і на іншому боці Арктики – на Алясці, де в липні також було встановлено кілька температурних рекордів. Спека за +30°С спричинила лісові пожежі і масову загибель лосося. Крім того, у водах Аляски через неочікуване потепління крига зникла на 6-8 тижнів раніше, ніж зазвичай.

Результати досліджень NOAA вчергове підтвердили, що нинішнє літо є рекордно теплим у світі за всю історію спостережень.

Нагадаємо, що нещодавно вчені розповіли, як падіння швидкості Гольфстріму позначиться на Україні. Виявивши уповільнення швидкості найбільшої течії в Атлантичному океані, науковці спрогнозували, що це призведе до появи більш холодних зим у Європі. У першу чергу це стосується Північної та Західної Європи, але «зачепить» також і Україну. Це пояснюється тим, що частина атмосферних фронтів в Україну приходить якраз з Західної та Північної Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?