В авіакатастрофі на Житомирщині загинули три пілоти. Серед них відомий льотчик Джус
Категорія
Україна
Дата публікації

В авіакатастрофі на Житомирщині загинули три пілоти. Серед них відомий льотчик Джус

В авіакатастрофі на Житомирщині загинули три пілоти. Серед них відомий льотчик Джус
Джерело:  online.ua

25 серпня на Житомирщині сталася авіакатастрофа у якій загинуло троє українських льотчиків.

Джерело: Повітряні сили

В авіакатастрофі загинули українські льотчики

Із сумом повідомляємо, що 25 серпня 2023 року на Житомирщині сталася жахлива авіакатастрофа. Під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39, - йдеться у повідомленні.

Усі троє пілотів загинули. Серед загиблих – відомий пілот 40-ї бригади тактичної авіації на позивний “JUICE”.

Висловлюємо співчуття рідним загиблих. Це болюча і непоправна втрата для всіх нас.

Також Повітряні сили закликали обережно та з розумінням ставитись до термінів оприлюднення чутливої інформації, відповідно до встановлених процедур та етичних норм.

ЗМІ повідомляють, що трагедія сталася біля села Сінгури Житомирського району Житомирської області.

Що відомо про «Джуса»

З початку повномасштабного вторгнення «Джус» захищав небо центрального регіону України, зокрема Києва, також виконував завдання на сході.

Перші дні були в мене вельми не характерні для льотчика. Коли я прибув на аеродром по тривозі, літаки вже були розосереджені на інших летовищах. Тому потреби в мені як в льотчику не було. Це не дивно, адже пілотів завжди більше, ніж літаків. Тому я займався наземною обороною аеродрому, була загроза диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ) і ворожого десанту, - говорив він в інтерв'ю DW.

«Джус» активно закликав у ЗМІ надати Україні F-16.

Зі свого боку зараз ми робимо все, щоб прискорити процес освоєння західних літаків. Ми з хлопцями зробили плакати кабіни літака F-16 і таким чином готуємо себе до подальшого навчання.

У 2022 році він у складі української делегації зустрічався із радником президента США з нацбезпеки Джейком Салліваном і просив надати Україні системиППО.

Тоді ми їхали буквально з поля бою розповісти про стан справ. Наша делегація в першу чергу порушувала питання ППО — на той час найбільш критичного озброєння. Слава Богу, нам допомогли з цим, і зараз в Україні є системи Patriot, NASAMS, IRIS-T. Хлопці все це освоїли й дуже успішно використовують. Можна сказати, що тоді нам повірили й довірили ППО, - розповідав льотчик у квітні 2023 року.

Читайте також:

  • На війні загинув срібний призер чемпіонату світу з фехтування Денис Борейко

  • Під Бахмутом загинув журналіст з Францїі

  • На передовій загинув співробітник Офісу президента Олексій Титаренко

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?