В Австралії представили перший в світі літаючий перегоновий автомобіль
Категорія
Технології
Дата публікації

В Австралії представили перший в світі літаючий перегоновий автомобіль

В Австралії представили перший в світі літаючий перегоновий автомобіль
Джерело:  online.ua

Компанія з Австралії Alauda Aeronautics заявила, що в найближчому майбутньому випустить перший в світі літаючий перегоновий автомобіль, який уже отримав назву Airspeeder. За словами розробників, поки що він буде управлятися дистанційно, як дрон, а вже в 2022 році за кермо сяде пілот. Варто зазначити, що Airspeeder розробляє команда фахівців, які працювали в провідних компаніях аерокосмічної та автомобільної промисловості: McLaren, Babcock Aviation, Boeing, Jaguar Land Rover, Rolls-Royce, Brabham, передає ONLINE.UA з посиланням на  Daily Mail.

"У найближчі місяці оголосять серію летючих електромобілів Airspeeder Mk3, надійде інформація про її учасників і траси. Поки Airspeeder буде управлятися дистанційно, але у 2022 році плануються повноцінні перегони з пілотами за кермом аероболідів. Airspeeder Mk3 включає в себе набір технологій, яких раніше не було в електричних літальних апаратах. Сюди входять системи запобігання зіткненням LiDAR і Radar, що створюють "віртуальне силове поле" навколо боліда, рама і фюзеляж з вуглецевого волокна, розроблені для забезпечення міцності, жорсткості та легкості", - зазначає видання.

За словами розробників, Airspeeder важить 100 кілограмів без пілота і дозволяє розвивати швидкість до 120 кілометрів на годину. Окрім того, зазначається, що під час перегонів пілот зможе робити такі ж круті повороти, як у болідів "Формули-1", але в трьох вимірах, включаючи здатність рухатися по вертикалі.

"Гран-прі Airspeeder включатиме швидкісні піт-стопи. Для цього інженери розробили інноваційну систему швидкого вилучення і заміни батарей на землі. Це, як і в "Формулі-1", додасть елемент стратегії в перегони, коли команди зможуть варіювати вагу блоку батарей для забезпечення або потужності, або більшої маневровості", - повідомляє видання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що партнери Ілона Маска зацікавилися українським космічним апаратом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?