В Австрії спалахнув гучний конфлікт через Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

В Австрії спалахнув гучний конфлікт через Україну

В Австрії спалахнув гучний конфлікт через Україну
Джерело:  online.ua

В Австрії розгорівся новий публічний конфлікт у колах влади країни. Все почалося після того, як президент Александер Ван дер Беллен поскаржився, що австрійський уряд перешкоджає допомозі в цивільному розмінуванні України, яке, як він вважає, повинне розпочатися негайно, а не після завершення війни.

Джерело:  Der Standard

В Австрії влада свариться через допомогу Україні

На переконання Ван дер Беллена, його країна повинна якомога швидше долучитися до процесу розмінування України, а не чекати закінчення бойових дій, як цього хоче уряд.

Я не розумію, чому федеральний уряд досі вагається щодо питання розмінування, – публічно поскаржився президент Австрії.

 Він також додав, що вважає вірним міркування щодо безпеки фахівців, однак не сприймає це як вагому перешкоду.

Але одне має бути зрозумілим: допомога в розмінуванні цивільних районів, як-то будинки, школи, дитячі садки або сільськогосподарські угіддя, безумовно, не суперечить австрійському нейтралітету, але є гуманітарною справою, – пояснив свою позицію з цього приводу Ван дер Беллен.

Що про розмінування України говорять в уряді Австрії

На переконання глави Міністерства оборони Австрії Клаудії Таннер, процес допомоги Україні у розмінуванні її території повинен розпочатися винятково після завершенні війни в Україні, оскільки, як стверджує міністерка, "розмінування у воєнний час суперечить конституційному праву".

Вона також озвучила попередження, що операції з розмінування "можуть бути використані воюючими сторонами для початку стратегічної атаки, тому що дороги знову стануть безпечнішими для руху".

Що важливо розуміти, офіційний Київ уже звертався до Австрії з закликом про допомогу в розмінуванні територій.

Однак фінального рішення після прохання Володимира Зеленського досі не ухвалили - тривають дискусії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?