В Болгарії заявили Кремлю, що СРСР не звільняв, а окупував країну
Категорія
Світ
Дата публікації

В Болгарії заявили Кремлю, що СРСР не звільняв, а окупував країну

В Болгарії заявили Кремлю, що СРСР не звільняв, а окупував країну
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ Болгарії вимагає у влади РФ, щоб та не використовувати тезу про "звільнення" країни від німецької окупації, тому що прихід радянських військ в 1944 році приніс народу окупацію, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

"Не заперечуючи внеску СРСР у розгром нацизму в Європі, ми не повинні закривати очі на той факт, що разом з Радянською Армією до народів Центральної та Східної Європи прийшли півстолітні репресії, придушення громадянської самосвідомості, деформований економічний розвиток і відірваність від динаміки процесів в розвинених європейських країнах ", - йдеться у заяві.

Влада Болгарії таким чином відреагувала на російську виставку "75 років звільнення Східної Європи від нацизму", яка відкриється 9 вересня в Софії.

В МЗС кажуть, що не мають ніякого відношення до виставки, і порадили російському посольству "не займати позицію в підтримку сумнівної історичної тези ("звільнення"), яка ставить у привілейовану позицію певні кола в країні і є втручанням у внутрішню політику".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше американський лідер Дональд Трамп привітав Польщу, коли його попросили сказати щось країні, яка відзначає початок Другої світової війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?