В Боснії вимагають відставки президента через скандал з командою Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

В Боснії вимагають відставки президента через скандал з командою Путіна

В Боснії вимагають відставки президента через скандал з командою Путіна
Джерело:  online.ua

Опозиція у Республіці Сербській, що входить до складу Боснії та Герцеговини, неочікувано для всіх почала вимагати відставки президента РС Мілорада Додіка після резонансного скандалу з подарованою главі МЗС РФ Сергію Лаврову українською іконою. Попри те, що ні Додік, ні члени його команди поки що не прокоментували скандал з іконою, опозиційні політичні лідери в Республіці Сербській відкрито вимагають його відставки. Так, Браніслав Бореновіч, лідер Партії демократичного прогресу, нещодавно заявив, що єдиний правильний крок — піти у відставку, "піти з посади, з якою він, очевидно, не знає як поводитися, і врятувати нас від подальшого зніяковіння". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Balkan Insight.

"Серія помилок, конфузів і зловживань посадою досягла апогею зі скандалом довкола подарунка, який він підготував для міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова", — заявив Бореновіч.

Окрім того, Сербська демократична партія, найбільша опозиційна партія в Республіці Сербській, також вимагає, щоб всі,хто причетні до цього скандалу, негайно пішли у відставку.

"Я сподіваюся, що цього разу все просто так не минеться, тому що це пляма на всій нашій нації", — підкреслив очільник партії Мірко Саровіч.

Нагадаємо, глава Республіки Сербської та член президіуму Боснії та Герцеговини Мілорад Додік подарував міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову древню ікону під час візиту російського міністра 14 грудня. Трохи пізніше стало відомо, що це 300-річна українська ікона з Луганська. На звороті ікони є печатка Українського Народного комітету культури 1920 року. Посольство України вимагало надати інформацію про те, як ікона потрапила до Боснії та Герцеговини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МЗС РФ С ергій Лавров після ноти протетста України вирішив повернути старовинну ікону з Луганська владі Боснії і Герцеговини. Тепер історією походження старовинної 300-літньої ікони з окупованого Донбасу займеться Інтерпол.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?