В Британії представили унікальних роботів: що вони вміють
Категорія
Технології
Дата публікації

В Британії представили унікальних роботів: що вони вміють

В Британії представили унікальних роботів: що вони вміють
Джерело:  online.ua

Вчені з Університету Монаша та Університету Британської Колумбії представили унікальних роботів, які вміють непомітно стежити за людьми. Як запевняють самі винахідники, їхня нова розробка може спілкуватися та виконувати декілька команд. Варто звернути увагу на те, що, в першу чергу, винахід призначений для надання допомоги тим, хто перебуває в будинку для людей похилого віку, а також для медичних установ. Що також важливо розуміти, роботів створили з допомогою технології розпізнавання облич та технології анонімного відстежування. Усе це допомагає слідкувати за конкретною людиною, навіть якщо в приміщенні їх знаходиться декілька. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Inceptive Mind.

"Наш алгоритм може впоратися з різноманітними візуальними проблемами. Такими як: погане або змінне освітлення, тимчасова втрата цілі. В реальних ситуаціях такі моменти бувають і представляють великі проблеми для роботів", – розповіли винахідники.

Варто звернути увагу на те, що в рамках експерименту робот повинен був розпізнати й слідкувати за людьми в 5 різних сценаріях. Перші випробовування продемонстрували дуже перспективні результати. Окрім того, наголошується, що нова техніка перевершила теперішні засоби розпізнавання облич та відстеження людей. За словами науковців, в майбутньому розробка слідкуватиме за людьми похилого віку та буде допомагати медичним працівникам.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, після довгоочікуваної та гучної презентації нової лінійки смартфонів iPhone 12 в мережі дедалі частіше почали ширитися чутки про майбутні новинки від Apple, які будуть дивувати прихильників продукції компанії уже в 2021 році. Так, відомий інсайдер та авторитетний галузевий аналітик Мін-Чі Куо розказав про головні особливості майбутніх новинок iPhone 13.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?