В будь-який момент - уряд вразив українців новою ідеєю
Категорія
Політика
Дата публікації

В будь-який момент - уряд вразив українців новою ідеєю

В будь-який момент - уряд вразив українців новою ідеєю
Джерело:  online.ua

Вибух у ліванському Бейруті потряс не тільки місто, але й весь світ. Поки держава оговтується від інциденту й розбирає руїни, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль виступив з неочікуваною заявою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядове засідання 5 серпня.

За словами очільника Кабміну, офіційний Київ вже звернувся до ліванського уряду з приводу надзвичайної ситуації.

"В разі потреби ми готові надавати всю необхідну допомогу. Україна вже звернулася до Ліванської республіки з пропозиціями про надання необхідної допомоги і нашими рятувальниками. Відповідний загін готовий вилетіти в будь-який момент", - пояснив Шмигаль.

Нагадаємо, вибух пролунав у Бейруті ввечері у вівторок, 4 серпня. Його потужності вистачило для руйнування цілих кварталів ліванської столиці. Безліч будівель та житлових домів залишилися без вікон — навіть на значній відстані від епіцентру.

Згідно з останніми даними, причиною вибуху стало одне з суден в порту Бейрута. На його борту знаходився чималий вантаж нітрату амонію.

Внаслідок вибуху постраждали також склади в порту. Там знаходилися запаси зерна, яке вкрай важливо для країни, що кілька місяців тому пережила дефолт і фактично економічну катастрофу.

Відомо, що жертвами вибуху стали близько сотні людей. Понад 4 тисячі інших отримали поранення різної важкості. Наразі усі лікарні переповнені через надходження постраждалих.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр внутрішніх справ Лівану Мохамед Фехмі заявив, що причиною потужного вибуху в столиці країни Бейрут може бути склад з величезною кількістю нітрату амонію. Що важливо розуміти, нітрат амонію використовують для виготовлення вибухових речовин. Чиновник наголосив, що він зберігався в епіцентрі вибуху з 2014 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?