В ЄП спрогнозували, коли Україна зможе стати членом Євросоюзу
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄП спрогнозували, коли Україна зможе стати членом Євросоюзу

В ЄП спрогнозували, коли Україна зможе стати членом Євросоюзу
Джерело:  Укрінформ

У понеділок, 12 жовтня, в Європарламенті на слуханнях комітету з іноземних справах підняли питання євроінтеграції України. Європарламентарі перспективно оцінюють шанси нашої країни вступити в ЄС, але все залежить від зусиль української влади в проведенні реформ. Про це заявив депутат Європарламенту Міхаель Галер, який представив колегам проект доповіді щодо імплементації Угоди про асоціацію між ЄС і Україною, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Що стосується України, я хочу сказати, що протягом наступних 10 років "Східного партнерства" ми хочемо не тільки бачити повторення перших 10 років. Я хотів би відкрити перспективу шляхом розширення обсягів співробітництва та відкриття інших глав Угоди ЄС. Але будемо зберігати пильність і не братимемо зобов'язання, які можуть зазнати невдачі, виходячи з реалій на місцях", - заявив європейський політик.

Галер нагадав, що сьогодні в Україні "реолігархізація" дійсно є загрозою для незалежності країни, для її демократії, верховенства права, соціального розвитку, для економіки, для надій населення на добробут за результатами економічного розвитку, для іноземних інвестицій. Європейський політик підкреслив, що цей фактор підриває до України і довіру ЄС. При цьому найбільшою проблемою України депутат Європарламенту вважає агресію з боку Російської Федерації, яка окупувала українські території і використовує весь арсенал гібридних для дестабілізації ситуації.

"Самим зовнішнім викликом для України залишається триваюча російська агресія в формі окупації і анексії Криму і де-факто військової окупації і адміністративного контролю, прямо або з використанням найманців, в частинах Донецької та Луганської областей, використання гібридних засобів для багаторівневої дестабілізації в країні, зокрема , з використанням олігархічних структур і дезінформації ", - зазначив Галер.

Автор доповіді щодо імплементації Угоди про асоціацію між ЄС і Україною сподівається, що даний документ затвердять на голосуванні комітету із закордонних справ Європарламенту 9 листопада. Якщо це станеться, то вже в грудні 2020 року його винесуть на розгляд пленарного засідання Європарламенту.

Важливо відзначити, що Євросоюз не поспішає дати членство України, але при цьому підтримує нашу країну в різних сферах. При цьому багато європейських політиків вважають, що Україна повинна отримувати більшу підтримку від ЄС. Вони сподіваються, що Україна, яка є великою країною все ж отримає можливість розвиватися всередині європейської системи, але визнають, що зараз для цього немає ніяких можливостей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна може стати членом Євросоюзу в будь-який час. У цьому впевнений глава Офісу президента Андрій Єрмак, який вважає, що отримати членство в ЄС наша країна може "хоч завтра".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?