У Ердогана зробили жорстку заяву про Сирію
Категорія
Світ
Дата публікації

У Ердогана зробили жорстку заяву про Сирію

У Ердогана зробили жорстку заяву про Сирію
Джерело:  Укрінформ

Міністерство оборони Туреччини спростувало інформацію про використання хімічної зброї під час військової операції на території Сирії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами очільника відомства Хулусі Акара, відповідні дані не є правдивими.

"У збройних силах Туреччини немає жодного грама хімічної зброї. Немає засобів розповсюдити її, немає боєприпасів", - підкреслив міністр.

Відомості про нібито використання хімічної зброї під час конфлікту в САР з'явилися в соціальних мережах. Світлина демонструвала людину, яка отримала поранення, але згодом з'ясувалося, що її зробили у 2017 році.

Турецьке МЗС також жорстко прокоментувало такі новини. На думку дипломатів, оприлюднення такої інформації - наклеп та дезінформація, до яких вдаються терористичні угрупування.

Нагадаємо, Туреччина розпочала операцію "Джерело миру", ціллю якої стали курдські загони на півночі Сирії. Анкара звинуватила їх у створенні небезпеки на кордоні.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Реджеп Таїп Ердоган стверджує, що війська відновлять наступ, якщо курди не залишать північ Сирії протягом найближчих днів. Цей ультиматум завершується увечері вівторка, 22 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?