В ЄС готують нищівний удар проти путінської Росії - у чому річ
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС готують нищівний удар проти путінської Росії - у чому річ

В ЄС готують нищівний удар проти путінської Росії - у чому річ
Джерело:  online.ua

Представники Нідерландів продовжують боротьбу за визнання злочинів Росії на Донбасі. Незабаром офіційна влада планує подати позов у Європейський суд з прав людини проти Москви через збиття лайнеру рейса MH17. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Згідно з оприлюдненими даними, уряд намагається добитися "правди, справедливості та відповідальності" для усіх жертв резонансної катастрофи.

Нідерландська сторона вважає російську владу відповідальною за падіння лайнеру, внаслідок якого загинули 298 людей. Кремль цинічно відкидає усі звинувачення попри неймовірну кількість доказів.

Нагадаємо, лайнер "Малайзійських авіаліній" збили над Донбасом у липні 2014 року. Він впав неподалік від міста Сніжне на Донеччині.

Вважається, що причиною катастрофи стало ураження літака ракетою з комплексу "Бук", якою керувала окупаційна адміністрація. Згідно з розслідуванням, цей "Бук" належав до однієї з російських військових частин. Після інциденту його оперативно перекинули назад до РФ.

У 2019 році правоохоронні органи Нідерландів, які ведуть цю справу, виступили з офіційним обвинуваченням проти росіян Ігоря Гіркіна-Стрєлкова, Сергія Дубінського, Олега Пулатова та українця Леоніда Харченка. Судовий процес над ними у справі про вбивство 298 осіб почався у березні цього року.

Як повідомляв ONLINE.UA, прокуратура Нідерландів намагається якомога швидше поставити крапку в розслідуванні резонансної катастрофи літака MH17, яка сталася ще 6 років тому над Донбасом.

Під час судових слухань у цій справі слідство завдало нового нищівного удару по команді очільника Кремля Володимира Путіна та усій російській владі, адже вже представило запис нових телефонних розмов, які доводять, що лайнер був збитий установкою "Бук".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?