В ЄС можуть зняти санкції з оточення Януковича - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС можуть зняти санкції з оточення Януковича - що відомо

В ЄС можуть зняти санкції з оточення Януковича - що відомо
Джерело:  online.ua

Євросоюз може найближчим часом скасувати санкційний режим у відношенні представників найближчого оточення експрезидента України Віктора Януковича. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брюссельського журналіста Рікарда Йозвяка.

За його даними, йдеться про колишнього прем'єр-міністра Миколу Азарова, ексміністра енергетики Миколу Ставицького, а також Олександра Януковича.

Санкції проти зазначених осіб введені через розкрадання коштів з українського бюджету. Вони були чинними з 2014 року.

Йозвяк пояснив, що санкції можуть бути скасовані, бо європейська сторона не отримала достатньо доказів щодо провини експасадовців від Києва.

"Я чув, Київ повинен робити більше", - підкреслив він у Twitter.

Репортер припустив звільнення від санкційного тиску інших українських політиків ери Януковича.

Як повідомляв ONLINE.UA, у листопаді 2019 року стало відомо, що у канадському уряді триває обговорення щодо зняття санкцій з Андрія Портнова - одного з найбільш одіозних фігур з оточення Януковича. Колишній очільник Адміністрації президента України потрапив під жорсткі обмеження у 2014 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?