В ЄС нарешті повідомили, коли може початися вакцинація від коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС нарешті повідомили, коли може початися вакцинація від коронавірусу

В ЄС нарешті повідомили, коли може початися вакцинація від коронавірусу
Джерело:  online.ua

25 листопада очільниця Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила міжнародній спільноті радісну та довгоочікувану новину: вона офіційно заявила, що в країнах Європейського Союзу вакцинація від коронавірусу може початися вже в кінці грудня. Про це відома політикиня розповіла на своїй сторінці в Твіттері, передає ONLINE.UA.

"Є світло в кінці тунелю. Єврокомісія уклала контракти з шістьма компаніями з виробництва вакцин. Перші громадяни Європейського Союзу можуть бути вакциновані вже до кінця грудня. Країни-члени повинні зараз підготуватися до вакцинації. Це наш квиток з цієї пандемії", — наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Варто звернути увагу на те, що заява політикині пролунала після того, як стало відомо, що Європейська комісія нарешті домовилася про купівлю 160 мільйонів доз потенційної вакцини від коронавірусу з американською компанією Moderna. Як уже згадувалося раніше, нещодавно Moderna офіційно повідомила, що її експериментальна вакцина на 94,5% ефективна в запобіганні COVID-19, ґрунтуючись на проміжних даних останніх клінічних випробувань, і стала другим розробником, який повідомив про результати, які набагато перевершили очікування після Pfizer і її партнера BioNTech. Окрім того, також журналісти стверджували, що влада Євросоюзу може заплатити понад 10 мільярдів доларів за сотні мільйонів доз вакцин-кандидатів, які розробляють фармацевтичні компанії Pfizer/BioNTech і CureVac.

Варто також нагадати, що нещодавно представники українського уряду поділилися з українськими громадянами важливою новиною: в Кабміні заявили, що перша партія вакцин від коронавірусу з’явиться в Україні не раніше травня 2021 року завдяки програмі COVAX. Згідно з останніми даними, станом на сьогодні існують три шляхи постачання вакцин від COVID-19 в Україну: за програмою COVAX; закупівлі за кошти держбюджету; комерційні постачання через мережу дистриб’юторів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ЮНІСЕФ озвучили прогноз,  коли в Україні буде пік пандемії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?