В ЄС нарешті зізналися, що планують обговорити із Зеленським
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС нарешті зізналися, що планують обговорити із Зеленським

В ЄС нарешті зізналися, що планують обговорити із Зеленським

Речник Єврокомісії Маргаритіс Схінас нарешті розповів, про що український лідер Володимир Зеленський розмовлятиме з найвищими посадовцями Євросоюзу під час свого першого візиту до Брюсселя, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Як ви знаєте, ми підтвердили цю зустріч минулої середи, коли презентували графік президента Юнкера на найближчі дні. Так, це перша зустріч з новим президентом України і ми дуже чекаємо на неї. Це можливість залишатися на дуже доброму рівні відносин, який у нас був з Україною, звичайно, і за часів президентства Порошенка", - зазначив Схінас.

Він також зазначив, що головними темами переговорів стане ціла низка питань та співпраці у сфері політики, економіки, суспільства, зокрема, що стосується проведення структурних реформ в Україні.

 "У нас є багато тем для обговорення. Про результати зустрічі ми проінформуємо через офіційні канали", - додав він.

Як відомо, 4-5 червня відбудеться робочий візит президента України Володимира Зеленського до інституцій Європейського Союзу та НАТО у Брюсселі. Український лідер планує зустрітися з президентом Європейської ради Дональдом Туском, президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером та генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Як повідомляв ONLINE.UA, влада Євросоюзу стверджує, що ідея оголошення Україною дефолту за зовнішніми зобов’язаннями є небезпечною, адже ситуація в країні зараз не вимагає такого кроку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?