В ЄС несподівано розпочали переговори з виробником російської вакцини "Спутник V"
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС несподівано розпочали переговори з виробником російської вакцини "Спутник V"

В ЄС несподівано розпочали переговори з виробником російської вакцини "Спутник V"
Джерело:  online.ua

Влада Європейського Союзу неочікувано для всіх офіційно підтвердила, що Європейське агентство з лікарських засобів розпочало перемовини з розробником російської вакцини від коронавірусу "Спутник V". Про це повідомив один із представників Єврокомісії під час щоденного брифінгу, який відбувся 12 січня. Він також звернув увагу міжнародної спільноти на те, що наразі жодних дозволів щодо виходу на європейський ринок для російського розробника ніхто не надавав, передає ONLINE.UA.

"Переговори тривають між російською компанією і Європейським агентством з лікарських засобів. Компанія ще не подала заявку на отримання маркетингового дозволу. Однак Європейське агентство перебуває у попередніх переговорах з російським розробником вакцини", — наголосив представник Європейської комісії.

Варто також звернути увагу на те, що влада ФРН зізналася, що не відкидає варіант з виробництвом російської вакцини на території ЄС, однак для цього необхідна одна умова. За словами представниці німецького уряду Ульріке Деммер, російська вакцина має пройти схвалення Європейського агентства з лікарських засобів. Як уже згадувалося раніше, Європейське агентство з лікарських засобів уже отримало заявку на умовний маркетинговий дозвіл для вакцини від COVID-19, розробленої AstraZeneca і Оксфордським університетом.

Що важливо розуміти, самі росіяни не квапляться вакцинуватися препаратом "Спутник V" проти коронавірусу COVID-19. Згідно з останні даними, які оприлюднив "Левада-центр", 58% росіян не хочуть робити щеплення, навіть якщо воно буде безкоштовним. Водночас готовність висловили тільки 38%. Загалом дані за різні періоди 2020 року схожі між собою. Наприклад, у серпні показники коливалися від 54% до 38%, а у жовтні від 59% до 36%. Як відомо, команда очільника Кремля Володимира Путіна називає свою вакцину проти короновірусу першою у світі, однак вона ще не пройшла останню фазу випробувань.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російські дипломати висміяли посла США в Росії Джона Саллівана за лист Санта-Клаусу, в якому останній попросив подарувати йому нову хокейну ключку, кросівки для бігу, а також вакцину від COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?