В ЄС обіцяють надзвичайно швидко вирішити питання щодо членства України
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС обіцяють надзвичайно швидко вирішити питання щодо членства України

В ЄС обіцяють надзвичайно швидко вирішити питання щодо членства України
Джерело:  online.ua

За словами заступника Комітету  із закордонних справ Європарламенту Урмаса Паета, країни-члени ЄС можуть значно прискорити процедуру вступу України, зокрема, Київ вже подав відповідну заявку.

Джерело: сайт Офісу президента України

Україна може стати членом ЄС у найкоротші терміни

Країни ЄС надзвичайно швидко зроблять наступні кроки щодо заявки України на членство у Євросоюзі. Ми бачимо що відбувається в Україні, особливо в останні місяці. Для нас зрозуміло, що для європейської безпеки нам потрібна сильна Україна, - заявив Пает.

За його словами, масовані ракетні атаки армії РФ по критичній енергетичній інфраструктурі просто безчоловічні та змушують страждати мільйони громадян України, загрожуючі їхнім життям.

Все це виклики для всіх нас, для Європейського Союзу. І всі держави мають бути відповідальними в тому, щоб надати Україні всю необхідну допомогу, тому що само собою зрозуміло, що єдине розв’язання цього питання - це тоді, коли Україна знову буде вільною та відновить свої кордони, - зазначив депутат Європарламенту.

Зі свого боку керівник МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі не виключає, що Кремль маніпулює темою переговорів з Україною, прагнучі виграти час для переозброєння власної армії та продовження злочинної агресїі.

Річ у тому, що ми повинні бути дуже, дуже обережними, якщо "мирні" переговори - а я вживаю там слово "мир" у лапках - ініціює Володимир Путін, - зазначив Клеверлі.

Він припустив, що Росія може використати переговори та паузу в бойових діях як прикриття для переозброєння військ. У такому випадку можуть виникнути ще більші загострення на фронті.

Тоді все, що станеться, це те, що ми знову побачимо саме ці сцени, але, можливо, через 6, 12, 18 місяців. Рішення щодо цього має бути стабільним, значущим, реальним, - наголосив очільник МЗС Великої Британії.

Клеверлі закликав колег з НАТО остерігатися подібних заяв Росії, оскільки після таких пауз у минулому агресія РФ лише зростала.

І дивіться, Володимир Путін має форму щодо цього. Грузія - це мало бути одноразовим, чи не так? Крим - це мало бути одноразовим, чи не так? Східна Україна - це мало бути одноразовим. І насправді те, що ми бачили, полягає в тому, що всі вони наростали до цієї останньої хвилі агресії, - підкреслив Клеверлі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?