В ЄС оголосили про захист територіальної цілісності України
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС оголосили про захист територіальної цілісності України

В ЄС оголосили про захист територіальної цілісності України
Джерело:  online.ua

Керівництво Євросоюзу виступило із заявою про готовність захищати територіальну цілісність України перед агресивними викликами. Президент Євроради Шарль Мішель водночас оголосив, що найближчим часом планує відвідати Київ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter.

У середу, 17 лютого, відбулася його зустріч з прем’єр-міністрами країн Вишеградської групи — Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини. Бесіду організували з приводу 30-ї річниці з моменту утворення цієї четвірки.

“Найближчими тижнями я матиму нагоду поїхати до України та до Грузії. Там говоритиму, як ми хочемо реалізувати нашу солідарність із цими країнами, захищаючи також цінності територіальної цілісності України та Грузії”, - наголосив Мішель.

Він пояснив, що представники урядів чотирьох європейських країн обговорювали на зустрічі у Кракові низку викликів, які стали спільними для регіону — пандемія коронавірусу COVID-19, відновлення життя європейців після неї, кліматичні проблеми, а також цифрову економіку, безпеку та оборону.

Нагадаємо, станом на початок 2021 року Євросоюз продовжує виступати як головний партнер України. Офіційний Брюссель підтримав Київ з 2014 року у протистоянні російської агресії, а також надавав допомогу для подолання кризової ситуації.

Згідно з оприлюдненими даними, Шарль Мішель може відвідувати Україну з офіційним візитом уже 2-3 березня. Передбачається, що президент Єврокомісії спрямує на Донбас.

Як повідомляв ONLINE.UA, тристороння контактна група провела новий раунд переговорів щодо врегулювання війни на Донбасі, під час якого українська делегація виступила з претензіями до РФ. Диппредставники Києва порушили питання про обсяги територій, які займають станом на сьогодні окуповані райони Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?