В ЄС оцінили законність санкцій РНБО проти телеканалів Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС оцінили законність санкцій РНБО проти телеканалів Медведчука

В ЄС оцінили законність санкцій РНБО проти телеканалів Медведчука
Джерело:  online.ua

Рада національної безпеки та оборони ввела санкції проти оточення Віктора Медведчука на початку лютого. Рішення стало резонансним через фактичне блокування одразу трьох телеканалів, якими номінально володів нардеп Тарас Козак. У Євросоюзі тим часом привітали факт введення санкцій, однак розкритикували спосіб їх впровадження. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

За словами Віоли фон Крамон — заступниці голови делегації Європарламенту з асоціації з Україною, парламентарі мають “певні симпатії” щодо санкціонування діяльності Козака, телеканалів “112 Україна”, NewsOne, ZIK та Медведчука з його дружиною Оксаною Марченко.

Утім, критика європейського партнера полягає в обраній у Києві процедурі.

“Коли ми говоримо про телеканали, то ми би надали перевагу іншій процедурі. Указ президента України не виконує стандарти верховенства права. У принципі, ми би очікували нормальну правову процедуру, коли є обвинувачення, захист і судове засідання з чітким рішенням, яке би закрило ці телеканали”, - стверджує фон Крамон.

Згідно з заявою посадовиці, країни ЄС не вирішують відповідні питання таким чином, оскільки це не прийнятно.

“Хоча якщо казати про його зміст, то тут я теоретично можу з ним погодитися”, - резюмувала вона.

Євродепутатка пояснила свою позицію тезою про те, як “ці телеканали докладали зусиль до навмисного поширення російської дезінформації в Україні”. Попри очевидну шкоду санкції мають вводитися іншим шляхом, вважає вона.

“Бо так президенту можна у будь-який час з будь-якої теми дати повноваження на все. Але ж ми хочемо, щоб Україна розвивалася далі, щоб вона мала змогу відповідати стандартам правової держави. Підсумую: з точки зору змісту — так, але процедуру я правильною не вважаю”, - визнала фон Крамон.

Як повідомляв ONLINE.UA, Віктор Медведчук разом зі своїм найближчим оточенням покроково потрапив під нові санкції. Вони, зокрема, торкнулися його дружини Оксани Марченко, на яку записаний нафтогазовий бізнес, та народного депутата Тараса Козака, який номінально володів трьома телеканалами. Утім, так званому “куму Володимира Путіна” вдалося вивести з під удару приватні літаки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?