В ЄС озвучили серйозну помилку у стратегії боротьби проти COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС озвучили серйозну помилку у стратегії боротьби проти COVID-19

В ЄС озвучили серйозну помилку у стратегії боротьби проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн визнала, що офіційний Брюссель невдало відреагував на певні моменти пандемії коронавірусу COVID-19. Вона наголосила, що перш за все європейська бюрократична запізно дозволила використання вакцин проти інфекції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

За словами політикині, також Брюссель з надмірною довірою поставився до постачальників таких препаратів, які могли зірвати встановлені терміни.

“Ми надто пізно отримали дозвіл. І, напевно, ми були надто впевнені в тому, що препарати прийдуть вчасно. Тепер нам треба запитати себе, чому так сталося, і зрозуміти, який урок можемо отримати з цієї ситуації”, - пояснила фон дер Ляєн.

Одночасно з тим вона виступила на захист програми спільних закупівель співдружності, оскільки це дозволило організувати колективне придбання вакцини та її розподіл між країнами-партнерами.

“Я навіть не можу собі уявити, якби до постачальників поспішила всього жменька великих гравців, великих держав-членів, а всі інші залишилися б з порожніми руками. Що б це значило для нашого внутрішнього ринку і для єдності Європи?” - наголосила очільниця ЄС.

Вона звернула увагу на вакцинацію близько 17 мільйонів осіб попри допущені помилки стратегічного масштабу. Згідно з планами Брюсселя, до кінця майбутнього літа буде вакциновано вже до 70% населення країн-партнерів.

Водночас Україна стала однією з небагатьох, хто не отримав жодної дози вакцини проти коронавірусу. Відомо, що уряд планує отримати перші партії препаратів у лютому, цього ж місяця розпочнеться перша стадія масової імунізації населення.

Як повідомляв ONLINE.UA, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн виступила онлайн під час заходів всеукраїнського форуму “Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді”. Вона торкнулася теми вакцини проти коронавірусу COVID-19 та постачання таких препаратів у країну-партнерку Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?