В ЄС побачили "російський слід" у турецькій операції в Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС побачили "російський слід" у турецькій операції в Сирії

В ЄС побачили "російський слід" у турецькій операції в Сирії

Туреччина своїми діями у Сирії створює вікно можливостей для російської влади, вважає фінський президент Саулі Нііністьо. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За його словами, Анкара більше не отримає від країни ліцензій на постачання зброї. Відповідне рішення стало реакцією на початок наземної військової операції Туреччини на території сусідньої держави.

"Можливості для отримання вигоди є, ймовірно, у Сирії та Ірану, навіть у Росії", - додав Нііністьо.

Президент вважає, турецька атака вносить додатковий хаос у ситуацію на Ближньому Сході та спровокує появі нового джерела біженців.

"Туреччина, яка несе відповідальність за три мільйони біженців, які перебувають на її території, очевидно, зараз хоче позбутися них, перемістивши в так звану зону безпеки, яку, у свою чергу, збирається спершу відбити у курдів. Водночас курдське населення змушене тікати з рідних місць", - стверджує він.

Як повідомляв ONLINE.UA, турецька армія у четвер, 10 жовтня, зазнала перших втрат під час операції "Джерело миру". На півночі Сирії у зіткненнях з курдськими озброєними угрупуваннями загинув один військовослужбовець.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?