Військова операція проти курдів: Туреччина заявила про перші втрати
Категорія
Світ
Дата публікації

Військова операція проти курдів: Туреччина заявила про перші втрати

Військова операція проти курдів: Туреччина заявила про перші втрати
Джерело:  online.ua

Щонайменш один військовослужбовець збройних сил Туреччини загинув під час наступу "Джерело миру" у Сирії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційні дані.

Міністерство оборони країни підтвердило факт втрати у лавах армійських підрозділів. Про це проінформовано, зокрема, в Twitter.

За словами очільника оборонної структури Хулуси Акара, турецький боєць отримав смертельне поранення у четвер, 10 жовтня. Його підрозділ зіткнувся з угрупуванням "Робочої партії Курдистану" - YPG. Офіційна Анкара оголосила їх терористами.

Нагадаємо, військова операція "Джерело миру" розпочалася вранці у середу, 9 жовтня. Сухопутному наступу на території сусідньої Сирії передували авіаційні та артилерійські удари.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив операцію заходом проти курдів та терористів у північній частині САР, неподалік від спільного кордону.

Як повідомляв ONLINE.UA, т урецький державний лідер виступив із жорсткою заявою щодо реакції міжнародної спільноти на згаданий наступ. Ердоган стверджує, що Анкара відкриє "ворота" у європейські країни для сирійських біженців, яких наразі існує кілька мільйонів у Туреччині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?