В ЄС поскаржилися, що Росія перетворила Крим на чорну діру
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС поскаржилися, що Росія перетворила Крим на чорну діру

В ЄС поскаржилися, що Росія перетворила Крим на чорну діру
Джерело:  online.ua

Бельгійський депутат Європейського парламенту Марк Демесмакер заявив, що Крим дуже змінився за 5-річний термін окупації Росією. На півострові зараз немає свободи слова, а інакомислення усіляко намагаються придушити, передає ONLINE.UA.

На думку політика, за 5 років незаконної анексії російські окупанти перетворили півострів із "діаманту", яким він був до вторгнення РФ, на "ізольовану діру".

"Я відвідував Крим двічі, ще до його анексії, зрозуміло. В ті часи це був діамант, перлина на Чорному морі. Був вражений його красою та людьми, які мирно жили разом та поважали одне одного. Після п’яти років російської анексії це більше не перлина. Це виглядає як чорна діра. Ізольована, окупована, анексована Російською Федерацією", – зауважив євродепутат.

За його словами, зараз на півострові можна побачити те, що й у решті Російської Федерації: жодної свободи слова, переслідування інакомислення та багато політичних в’язнів.

Нагадаємо, російський президент Володимир Путін хоче депортувати всіх кримських татар з окупованого півострова, як це робив радянський диктатор Йосип Сталін в 1944 році.

Представник Меджлісу Іскандер Барієв заявляв, що Росія намагається вижити корінне населення окупованого Криму — кримських татар і заселити півострів бурами-африканцями європейського походження.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Росії придумали, як заселити окупований Крим жителями Сибіру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?