В ЄС пояснили, чому їх знову розчарувала українська влада
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС пояснили, чому їх знову розчарувала українська влада

В ЄС пояснили, чому їх знову розчарувала українська влада
Джерело:  online.ua

Влада Європейського Союзу зізналася, що розчарована тим, що Верховна Рада України не ухвалила рішення про відновлення конкурсі для призначень на державну службу. Про це у Twitter написав посол ЄС в Україні Матті Маасікас. Варто зазначити, що це уже не вперше Євросоюз критикує дії офіційного Києва: найбільше критики команда глави держави Володимира Зеленського, парламент та Кабмін почули після скандального рішення Конституційного суду України, передає ONLINE.UA.

"Розчарований тим, що Верховна рада не прийняла законопроєкт 3491, який повертає набір співробітників в органи державного управління на основі заслуг - центральний елемент реформи державного управління, яку підтримує ЄС, в тому числі за допомогою макрофінансової допомоги. Сподіваюся, що в січні Рада повернеться до його розгляду якомога швидше", – підкреслив європейський дипломат.

Як уже згадувалося раніше, український парламент 3-го липня ухвалив проєкт 3491, однак глава держави Володимир Зеленський наклав на нього вето та запропонував внести зміни до статті 87-1, яка дозволяє звільняти держслужбовців категорії А протягом 4 місяців після призначення керівників відповідних органів. Варто звернути увагу на те, що під час карантину призначення відбувалися поза конкурсом, шляхом процедури добору.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Комітет із запобігання тортурам Ради Європи у своїй новій доповіді розкритикував ситуацію, що склалася в Україні. Особливу увагу представники Європейського Союзу звернули на проблеми з дотриманням прав людини у в’язницях. Вони також розповіли про те, що необхідно змінити у першу чергу. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?