В ЄС пропонують проект з протидії пропаганді Кремля в Україні, Молдові та Грузії
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС пропонують проект з протидії пропаганді Кремля в Україні, Молдові та Грузії

В ЄС пропонують проект з протидії пропаганді Кремля в Україні, Молдові та Грузії
Джерело:  Укрінформ

Депутат Європарламенту від Румунії Зігфрід Мурешан ініціював додаткове включення до бюджету Євросоюзу на 2018 рік трьох мільйонів євро для фінансування пілотного проекту з протидії пропаганді Росії в Україні, Молдові та Грузії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Мета пілотного проекту - поліпшити взаємодію Європейської комісії і делегацій Європейської служби зовнішньополітичної діяльності при використанні ресурсів для протидії російській пропаганді і дезинформації", - йдеться в комюніке євродепутата.

Читате також: Остання заначка Путіна: в Росії розповіли про відчайдушний крок кремлівської пропаганди

Зазначається, що проект включає і підготовку персоналу представництв Євросоюзу у державах "Східного партнерства" для моніторингу поширення російської пропаганди і фейкових новин.

На думку Мурешана, особливу увагу варто приділити країнам, де найближчим часом проводитимуться парламентські та президентські вибори.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Польщі створили неурядову організацію, яка займатиметься виявленням і протидією російській пропаганді, що має назву "Центр аналізу пропаганди і дезінформації".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?