В ЄС розгорівся конфлікт через Лукашенко - відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС розгорівся конфлікт через Лукашенко - відома причина

В ЄС розгорівся конфлікт через Лукашенко - відома причина
Джерело:  online.ua

Білоруського лідера Олександра Лукашенка запросили до Брюсселя на обід з нагоди 10-річчя "Східного партнерства" - наразі вже п'ять депутатів Європарламенту вимагають пояснень, чому так сталося.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на RFE/RL.

Зазначається, що президент Білорусі отримав запрошення на зустріч 13 травня разом з лідерами інших п'яти східних партнерів ЄС: Вірменії, Азербайджану, Грузії, Молдови та України. Джерела ЗМІ кажуть, що Лукашенко ще не відповів на запрошення - є ймовірність, що він просто не приїде.

Однак лише новина про це запрошення стурбувала кількох євродепутатів, які направили листа голові зовнішньої політики ЄС Федериці Могеріні.

 "Режим Лукашенка підтримував низький рівень дотримання прав людини, придушував інакомислення і нападав на свободу слова. Європейські і білоруські громадяни заслуговують достовірного пояснення запрошення, яке ризикує створити враження про підтримку режиму", - написали вони у своєму зверненні.

Варто зазначити, що наразі білоруська влада не підтверджувала, що хтось із офіційних осіб приїде до Брюсселя, хоча, можливо, міністр закордонних справ Володимир Макей, який брав участь у саміті "Східного партнерства" у Брюсселі у 2017 році, все ж буде там.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно соцмережі взірвав свіжий знімок з молодшим сином білоруського лідера Олександра Лукашенко — Миколою. За лічені години він набрав таку шалену популярність, щоб був переопублікований навіть авторитетними білоруськими ЗМІ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?