В ЄС розповіли про потужний пакет допомоги Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

В ЄС розповіли про потужний пакет допомоги Україні

В ЄС розповіли про потужний пакет допомоги Україні
Джерело:  online.ua

Керівництво Євросоюзу ухвалило рішення про надання українському партнерові пакету допомоги, який сягає 190 мільйонів євро. Він перш за все торкається секторів культури та креативу на тлі кризи, спричиненої пандемією коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву представника Брюсселя в Україні Матті Маасікаса.

Європейський дипломат виступив на форумі "Креативна Україна", який розпочався у Києві в четвер, 19 листопада. За його словами,

"ЄС продемонстрував солідарність з Україною перед обличчям кризи пандемії, швидко мобілізувавши пакет підтримки на 190 млн євро, що охоплює кризу в галузі охорони здоров'я і полегшення соціально-економічного становища, зокрема для малих і середніх підприємств, який також охоплює креативний сектор, вразливі групи та цивільне суспільство", - пояснив Маасікас.

За словами дипломата, європейська сторона сподівається на збереженні спільних з Україною цінностей.

"Культура і креативність залишаться в центрі нашої співпраці, як сам сектор, так і як набір поглядів і цінностей, які, я впевнений, ми поділяємо з українським народом", - резюмував він.

Нагадаємо, це не перший пакет підтримки, який Україна отримує від партнерів. З початку пандемії коронавірусу та відповідно потужної економічної кризи офіційному Києву допомогу надали Сполучені Штати та згаданий вже Євросоюз.

Як повідомляв ONLINE.UA, директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва підбила підсумки переговорів з українським главою Володимиром Зеленським про виплату нового кредитного траншу, на який дуже розраховує офіційний Київ.

Вона схарактеризувала розмову з президентом України як конструктивну, але нагадала, що подальша співпраця МВФ з українською владою може бути тільки при виконанні певних умов, які полягають в повному взаєморозумінні в кроках. У МВФ є багато претензій до України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?