В ЄС розширили санкції проти РФ через агресію щодо Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС розширили санкції проти РФ через агресію щодо Україні

В ЄС розширили санкції проти РФ через агресію щодо Україні
Джерело:  online.ua

У Раді Євросоюзу у понеділок, 11 жовтня, було ухвалено рішення про розширення санкцій проти Росії, які пов’язані через агресію Кремля у відношенні до України.

Джерело: Офіційний журнал ЄС

За офіційними даними, йдеться про санкційний тиск за окупацію Криму з лютого-березня 2014 року. До санкційного списку додано ще 8 осіб.

“Рада ЄС сьогодні вирішила накласти обмежувальні заходи на ще 8 осіб за активну підтримку дій і реалізацію політики, яка підриває чи загрожує територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України”, - говориться у к комюніке з приводу нового рішення.

У список додатково внесли відомості про представників правоохоронних органів, суддів, прокурорів, силовиків служб безпеки. Стверджується, що вони “відповідальні за дотримання російського законодавства в незаконно анексованих Криму і Севастополі”.

Передбачається, що ці особи відзначилися “упередженими рішеннями за політично вмотивованими справами”, а також вони “переслідували або придушували противників незаконної анексії Криму і Севастополя”.

Відповідно до заяви, у повному санкційному списку ЄС знаходяться 185 осіб та 48 організацій. Санкції передбачають блокування усіх активів на території країн співдружності, а також заборону на надання коштів та будь-які поїздки в ЄС.

Санкції проти Росії

В середині вересня також українське Міністерство закордонних справ звернуло увагу на незаконні вибори у держдуму РФ, які режим Володимира Путіна влаштував у Криму та із залученням мешканців ОРДЛО.

Вибори порушують міжнародне право, договори між Києвом і Москвою безпосередньо, українське законодавство, Статут ООН, резолюції Генасамблеї ООН, а також Гельсінський Заключний акт Наради з безпеки та співробітництва в Європі від 1 серпня 1975 року.

Також МЗС звернулося із закликом до інших держав і міжнародних організацій щодо засудження протизаконної агресивної політики Москви, а також невизнання таких виборів у парламент. Водночас міжнародна спільнота має своєю чергою посилити тиск на дипломатичному й політичному рівні на Росію, зокрема заради санкцій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?