В ЄС спалахнув гучний скандал через китайські медичні маски
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС спалахнув гучний скандал через китайські медичні маски

В ЄС спалахнув гучний скандал через китайські медичні маски
Джерело:  online.ua

Представники Єврокомісії вирішили зупинити постачання партії медичних масок з Китаю через брак їх надійності. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

За наявними даними, партія досягає обсягу у 10 мільйонів екземплярів. Медзасоби розподіляли поміж країнами ЄС та Великою Британією, однак почалися скарги на якість товару.

Згідно із заявою міністра охорони здоров'я Польщі Лукаша Шумовського, отримані його державою 600 тисяч масок не відповідали медичним стандартам та не мали європейського сертифіката.

Аналогічну проблему виявили у Нідерландах.

"Ми вирішили призупинити майбутні постачання цих масок", - цитує агентство Стефана де Кеерсмакера, представника комісії з питань охорони здоров'я країни.

Він підкреслив, що незабаром необхідно обрати алгоритм рішень, якщо проблема із масками дійсно настільки масштабна й поширена.

Партію медичних масок придбали у китайського постачальника завдяки коштам з фонду Євросоюзу. Де Кеерсмакер зауважив, що нідерландська сторона наполягає на усіх необхідних заходах контролю над партією товару.

Слід нагадати, що це не перший подібний скандал із якістю медичних засобів з Китаю. Низка європейських країн навесні поскаржилася на низьку якість ПЛР-тестів з КНР. Їх чутливості виявилося недостатньо для ефективної боротьби проти коронавірусу COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр науки та вищої освіти Росії Валерій Фальков підхопив новий коронавірус COVID-19. За словами російського президента Володимира Путіна, він обізнаний щодо хвороби кремлівського топ-посадовця. Подробиці інциденту — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?