В ЄС відмовились від повного відключення РФ від SWIFT за війну в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС відмовились від повного відключення РФ від SWIFT за війну в Україні

В ЄС відмовились від повного відключення РФ від SWIFT за війну в Україні
Джерело:  online.ua

Світові лідери не змогли досягти домовленності про повне відключення РФ від міжнародної системи банківських платежів SWIFT.

Джерело: "Українська правда"

ЄС не хоче повністтю відключати РФ від SWIFT

Повідомляється, що від SWIFT будуть відключені лише окремі банки РФ. Ключовий пакет економічних санкцій послабили за для досягнення компромісу.

У спільному рішенні держав Євросоюзу та G7 йдеться про те, що лише окремі російські банки будуть видалені з системи SWIFT". "Це забезпечить, що ці банки будуть від’єднані від міжнародної фінансової системи, і це зашкодить їхній здатності діяти глобально, - повідомляє видання.

Однак це не є тим абсолютним відключенням, на яке очікували від країн Заходу.

Санкції підірвуть окремі російські банки, але ніяк не вплинуть на експортний потенціал РФ.

Зокрема, "Газпром" зможе відкрити рахунок у будь-якому банку, який не перебуває в санкційному списку і далі буде отримувати платежі.

Між тим, більшість країн Європи закрили повітряний простір для російських літаків і розглядають можливість заборони російським кораблям заходити у європейські порти.

Чиновник ЄС повідомив, що 3/4 країн-членів ЄС зараз закрили свій повітряний простір для Росії. І він підтверджує, що також розглядається питання про закриття портів ЄС для кораблів із Росії, - повідомив журналіст "Радіо Свобода" у Брюсселі Рікард Йозвяк.

Зі свого боку Україна подала позов проти РФ до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Україна офіційно направила позов проти РФ до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Вимагаємо притягнути Росію до відповідальності за спотворення поняття геноциду для виправдання агресії. Просимо суд негайно наказати РФ припинити військові дії та призначити слухання вже наступного тижня, - заявив голова держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?