В ЄС запідозрили Лукашенка у відкритих терористичних погрозах
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС запідозрили Лукашенка у відкритих терористичних погрозах

В ЄС запідозрили Лукашенка у відкритих терористичних погрозах
Джерело:  online.ua

У литовському уряді звернули увагу на відкриті погрози особисто Олександра Лукашенка щодо відкриття державних кордонів для наркотрафіку з Білорусі.

Джерело: Twitter

За словами міністра закордонних справ Габріеліуса Ландбергіса, Європі необхідно бути готовою до відбиття нових викликів з боку диктаторських режимів.

“Лукашенко відкрито погрожує спрямувати у наш бік наркотики й нелегальних мігрантів. Терорист - це той, хто поводиться відповідним чином чи збирається це зробити. Це подальша ескалація з боку режиму, до якої Європа має бути готовою”, - наголосив дипломат.

Лукашенко про Литву та Захід

Подібна заява щодо наркотрафіку чи інших негативних явищ, пов’язаних з перетином кордонів, дійсно лунала в Мінську - під час виступу самопроголошеного президента у парламенті.

Диктатор стверджував, що білоруська сторона роками буцімто стримувала все це на шляху до Європи, однак у майбутньому інша сторона буде робити це самостійно.

“Ми зупиняли наркотики й мігрантів - тепер будете самі їх їсти й ловити”, - буквально оголосив Лукашенко.

Водночас сам він звинуватив у терорі та надзвичайному, безпрецедентному тиску саме західні держави. Вони нібито намагаються зруйнувати Білорусь, яку вони будували 25 років.

“На будь-які санкції, нападки і провокації ми будемо реагувати жорстко. Чи не тому, що ми хочемо влаштувати бійку в центрі континенту. Ми цього наїлися. А тому, що ви там, на Заході, не залишаєте нам іншого вибору. Вас треба зупинити сьогодні, бо завтра може бути пізно... Упродовж 2020 року на Білорусь чинився безпрецедентний тиск. Ви цього були свідками. Жодна країна в світі не стикалася з таким багатоплановим, багаторівневим терором”, - стверджує він.

Інцидент з літаком Ryanair

Відносини Мінська з одного боку та України, ЄС і США з іншого загострилися після примусової посадки лайнера в Білорусі, який летів з Афін до Вільнюса. Під приводом нібито бомби на борту літак сів, а з рейсу після зняли кількох осіб, серед яких були пізніше заарештовані опозиціонери - Роман Протасевич із дівчиною Софією Сапегою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?