В ЄС заявили про наближення нелегкого вибору для Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС заявили про наближення нелегкого вибору для Путіна

В ЄС заявили про наближення нелегкого вибору для Путіна
Джерело:  online.ua

За словами голови зовнішньополітичного відомства ЄС Жозепа Борреля, дуже скоро кремлівському диктатору Володимиру Путіну доведеться робити вибір, або продовжувати війну проти України, або рятувати економіку РФ.

Джерело:  DW

Путіну доведеться припинити війну проти України заради порятунку економіки РФ

Зокрема, Боррель зазначив, що протягом цього року ВВП РФ впаде на 10%, що викликає найбільшу рецесію в Росії з моменту розпаду СРСР.

Дуже скоро президенту Росії Володимиру Путіну доведеться обирати між зброєю та олією для народу, - зазначив Боррель.

Він спростував твердження, що економіка РФ поки не сильно постраждала через західні санкції.

На його думку, важливішим за скорочення споживання російського газу є зусилля, спрямовані на розрив зв'язків російської економіки з рештою світу.

Володимир Путін (фото - flickr.com)

Російська військова машина потребує не тільки грошей, а й технологій, - підкреслив Боррель.

Своєю чергою глава дипломатії ЄС закликав звернути увагу на російські танки, в яких використовуються західні компоненти.

Погляньте на корпус підбитого російського танка. І ви побачите, скільки там електронних компонентів західних компаній. Вони більше не матимуть до них доступу, - підкреслив очільник зовнішньої політики ЄС.

Між тим російський "Газпром" припинив постачання газу у Латвію. Представники компанії заявили про нібито виявлені порушення умов відбору газу.

Сьогодні ПАТ "Газпром" припинило поставки газу в Латвію в рамках липневої заявки, у зв'язку з порушенням умов відбору газу, - цинічно заявляють представники "Газпрому".

29 липня оператор газотранспортної системи Латвії Latvijas gaze повідомив про те, що відновив закупівлю газу з території Росії. У компанії заявили, що розплачуватися за нього будуть в Євро.

Після початку російського вторгнення в Україну поставки російського газу в Латвію кілька разів припинялися, але з середини червня вони почали збільшуватися.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?