В ЄС зробили несподівану заяву про миротворців на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС зробили несподівану заяву про миротворців на Донбасі

В ЄС зробили несподівану заяву про миротворців на Донбасі
Джерело:  День

Французький уряд готовий буде відправити до України миротворців у складі місії ООН у разі потреби. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю "Дня" з послом країни у Києві Етьєном де Понсеном.

За його словами, для цього потрібне рішення міжнародної спільноти й політичних партнерів.

"Якщо ми побачимо необхідність, доцільність і ефективність такого рішення, то, безперечно, Франція не буде уникати своїх міжнародних зобов'язань як член міжнародного співтовариства, член Ради Безпеки ООН", - пояснив дипломат.

Понсен додав, що французька влада має досвід подібних операцій. Зокрема, у Малі. Втім, він нагадав про можливу заморозку конфлікту та відсутність розв'язки навіть у присутності міжнародних миротворців.
Така ситуація склалася на Кіпрі. Підрозділи "блакитних касок" присутні там з 1974 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці жовтня міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що офіційний Київ звернеться до третьої сили у разі відсутності прогресу у врегулюванні на Донбасі. На його думку, подібною стороною може виступити саме миротворчий корпус під контролем країн-членів ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?